Justin Bieber | 8 oktober 2016

Zoals velen waarschijnlijk wel hebben meegekregen was Justin Bieber afgelopen weekend in Nederland. Op 8 en 9 oktober gaf hij shows in de Gelredome. Mijn zus en ik hadden kaartjes voor de eerste show en na ongeveer een jaar gewacht te hebben was het eindelijk zo ver.


Justin had twee support acts meegebracht. Een boybandje met wat akoestische liedjes en een soort DJ’s. Ik zelf kon de voorprogramma’s niet echt waarderen. Het boybandje vond ik wat saai en de DJ’s waren het gewoon net niet.

Na het voorprogramma kwam Justin al vrij snel het podium op. Hij trapte de show af met het nummer  Mark My Words en al snel kwamen mijn zus en ik er achter dat er helemaal niet live werd gezongen.  Maar een enkel nummer in de show werd werkelijk door Justin zelf gezongen en hij deed bij de ander nummers niet eens de moeite om het zo over te laten komen. Verder miste ik bij Justin ook het enthousiasme. Het plezier dat hij voorheen uitstraalde leek compleet verdwenen. De hoogtepunten van de show waren voor mij toch zijn oudere nummers; Boyfriend, As Long As You Love Me & Baby (klik hier voor de volledige setlist). En ook was ik erg onder de indruk van de visuals en de attributen. Zo waren er prachtige beelden van zangeres Halsey en sprongen Justin en zijn dansers boven het publiek op een trampoline.

Het publiek kwam echter ook niet enthousiast over. Natuurlijk was er extreem veel gegil, wat zelfs na de ‘jullie moeten niet zo gillen’-toespraak van Justin gewoon door ging. Buiten het gegil was er geen enkele uiting van vreugde. Ik had zelf een zitplek en kon zo goed zien hoe niemand op de vloer ook maar een spier vertrok. Zelfs tijdens nummers als Children en What Do Ü Mean? werd er totaal niet gedanst. Terwijl de fans achteraf bij de bussen toch genoeg energie bleken te hebben om elkaar aan de kant te duwen en aan elkaars haren te trekken, want ja je zou maar eens niet als eerste in de bus zitten…

Al met al was het weer een hele belevenis en kijk ik toch weer erg uit naar het volgende kleine intieme concert waar alles toch net iets aangenamer is.


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *