Tweede Hands Kleding

Even iets anders dan muziek. Een van de dingen die ik erg leuk vind om te doen is het verkopen van kleding die ik zelf niet meer draag. Graag zou ik in de toekomst een eigen webshopje willen beginnen, maar omdat dit vrij hoog gegrepen is hou ik het nog even hierbij. Veel mensen denken bij tweede hands (kleding) aan marktplaats, maar dit is zeker niet de enige plek waar je kleding kunt kopen en verkopen. In dit bericht vertel ik over verschillende sites en apps om tweede hands kleding op te kopen en te verkopen.

Zelf maak ik het meest gebruik van tweede hands kleding sites (of apps) om kleding te verkopen, simpelweg omdat ik dit gewoon leuk vind om te doen. Ik vind het hele verkoopproces leuk, van foto’s maken en uploaden tot het inpakken en verzenden van de kleding.
Verder vind ik de sites erg handig voor wanneer ik iets specifieks zoek, of als ik iets gezien heb dat bij de winkel niet meer in mijn maat is of zelfs uitverkocht. Natuurlijk is het lastig om dan het juiste product te vinden, maar dit vind ik een heerlijke uitdaging.

United Wardrobe
United Wardrobe is mijn favoriete kleding-verkoop-platform. Het is super makkelijk en erg betrouwbaar. Er is een United Wardrobe website en een app. Het platform is alleen voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Er zijn veel mensen actief of United Wardrobe wat het leuker en makkelijker maakt om bepaalde kledingstukken te vinden en om kleding te verkopen. Je kunt op United Wardrobe betalen met iDeal, Mister Cash en PayPal. Wanneer je iets koopt of verkoopt gaat het geld eerst naar een tussenrekening, wanneer de koper heeft aangegeven dat het product is ontvangen wordt het geld overgemaakt naar de koper. Alle prijzen op United Wardrobe zijn inclusief verzendkosten. Wanneer je een aankoop doet komen er transactiekosten bij. Deze bedragen €1,99. Wanneer je iets verkoopt gaat er 10% van het bedrag naar Uniter Wardrobe.

Klik hier om een kijkje te nemen op mijn United Wardrobe account.

Depop Market
Depop is de eerste app die in gebruikte voor het verkopen van kleding, echter heb ik hier nooit iets op gekocht of verkocht. Het is een internationale app, waarop betaald kan worden met PayPal. Wel zou je via de chatfunctie van de app een afspraak kunnen maken met de koper/verkoper. Ik vind Depop een goed platform om tweede hands band merch op te vinden.

Klik hier om een kijkje te nemen om mijn Depop account. (Op het moment heb ik hier niks meer te koop staan).

VINTED
Vinted is een vrij nieuwe app op het gebied van tweede hands kleding. Zelf vind ik Vinted niet zo’n fijn platform, er zijn veel eisen waar advertenties aan moeten voldoen. Zo worden de foto’s erg streng gecontroleerd en wordt je advertentie offline gehaald wanneer ze niet goed genoeg zijn. Hier heb ik meerdere malen problemen mee gehad. Verder krijg je op de app heel veel (overbodige) berichtjes. Op Vinted kun je betalen met een geldige betaalkaart en PayPal. Het geld wordt op je account gezet en kun je laten uitkeren. De prijzen op Vinted zijn exclusief verzendkosten, waardoor naar mijn idee alle prijzen wat hoger zijn dan op vergelijkbare apps/sites.

Klik hier om een kijkje te nemen om mijn Vinted account. (Op het moment heb ik hier weinig te koop staan en ben ik hier (bijna) niet actief).

ASOS Marketplace
ASOS marketplace is het kleine zusje van ASOS, misschien heb je zelf ook wel eens het linkje zien staan bovenaan de ASOS website. Zelf ben ik niet heel bekend met de website. De lay-out van de website komt overeen met die van ASOS, alleen komen nu de producten van particulieren. Dit kunnen tweede hands producten zijn, vintage producten of zelf gemaakte producten en het assortiment is gigantisch.

Forums
Ook is het mogelijk om kleding te kopen of verkopen via forums. Hier ben ik zelf niet mee bekend. Een voorbeeld van zo’n forum is het verkoop forum van Girlscene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *