Hoodie Allen | 24 augustus 2016

Beter laat dan nooit, een korte review over de show van Hoodie Allen zo’n twee weken geleden. Mijn zus wilde erg graag heen, maar haar vriendin had afgezegd. Dus heb ik mij opgeofferd om mee te gaan, want natuurlijk zeg ik geen nee tegen een concert.

De show vond plaats in de kleine zaal van de melkweg. Ik vind dit altijd een leuke zaal omdat het toch wat intiemer is en je, waar je ook staat, het podium altijd goed kunt zien.

Hoodie had twee support acts meegebracht. William Bolton en Bryce Vine, twee nog vrij onbekende artiesten. Over William Bolton was ik niet erg enthousiast. Hij zelf was dat wel, zelfs iets té als je het mij vraagt. Wel had hij een erg leuke drummer meegebracht, die amuserend was om naar te kijken. De tweede support act, Bryce Vine, vond ik wel erg leuk. Je kon duidelijk zien dat hij genoot van waar hij mee bezig was. Hij is een artiest om zeker in de gaten te houden. Na de show stond hij ook paraat om met de fans nog even een praatje en een foto te maken. Er waren fans die graag een handtekening wilde maar niks bij zich hadden om deze op te laten zetten, uiteindelijk hebben ze de handtekening in hun paspoort laten zetten. Dit vond ik zelf een bijzonder idee, maar wel erg grappig en origineel.

Versie 2
Ondanks dat ik weinig nummers kende van Hoodie Allen heb ik erg genoten van zijn show. Ik heb me erg gefascineerd over het publiek, hoe toch bijna iedereen de, toch wel erg snelle, rap stukjes van begin tot eind mee kon schreeuwen. Ook was er een jongen die de microfoon kreeg en misschien nog wel beter rapte dan Hoodie zelf, wat een held. Hoodie deed veel nummers van zijn nieuwste album ‘Happy Camper’ wat ik zelf een van zijn mindere albums vind. De show had voor mij veel hoogtepunten, ik vind het leuk als artiesten meer doen dan zingen vanaf het podium en ze het publiek bij de show betrekken. Hoodie ging tijdens de show in een opblaasboot het publiek op. Eerst ging dit fout en werd hij niet opgevangen, maar hij probeerde het nog een keer. Gelukkig stond ik wat verder naar achter en kon ik het zo goed bekijken, want wat zag het er leuk uit. Tijdens het nummer ‘Cake Boy’ werd een cake het publiek in gegooid, als ik niet weg was gedoken had ik hem waarschijnlijk vol in mijn gezicht gehad. Ook deed hij nog een mash-up van zijn eigen nummer ‘No Faith In Brooklyn’ en ‘Love Yourself’ van Justin Bieber.
Van te voren zag ik de avond meer als een gezellig uitje met mijn zus, maar ondanks dat ik de artiest niet heel goed kende vond ik het een geweldige show.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *