5 Seconds Of Summer | 22 mei 2016

Op zondag 22 mei was ik naar het concert van 5 Seconds Of Summer in de Ziggo Dome. Ik twijfelde erg of ik er naartoe wilde ivm overenthousiaste gillende fans en het feit dat ik dan alleen zou moeten. Toen ik vervolgens kaarten won, was ik natuurlijk super blij en heb ik mijn vriend mee weten te krijgen naar Amsterdam.

Bijna de hele zaal was gevuld met zitplaatsen. Er waren maar 2 vakken met staanplaatsen tegen het podium aan. Het fijne aan de zitplaatsen is dat je vrijwel overal goed zicht hebt en voldoende ruimte, wel vind ik dat het ten koste gaat van de sfeer (luidkeels meezingen terwijl je buren net iets te dicht tegen je aan staan te dansen heeft namelijk ook wel wat). De kaarten die ik had gewonnen waren plaatsen op de vloer op de 1 na achterste rij, waar nog prima zicht was. Omdat het concert niet was uitverkocht was de 2e ring dicht, verder was de zaal goed gevuld met gillende tienermeisjes.
Het voorprogramma van 5sos was Don Broco, een Britse rockband. Ik was al bekend met de band en keek hier ook erg naar uit. Ze hebben me ook zeker niet teleurgesteld. Wel vond ik het jammer dat ze mijn favoriete nummer, Superlove, niet speelden.
Na het optreden van Don Broco kwamen de jongens van 5 Seconds Of Summer al vrij snel het podium op. Ze begonnen met het nummer ‘Carry On’, wat een van mijn favorieten is. Verder speelde ze veel van de wat bekendere nummers, die ook ik als ‘slechte’ fan kende. Ook speelde ze voor het eerst ‘If You Don’t Know’ live. Ze hebben in totaal 20 nummers gespeeld. (Klik hier voor de complete setlist).
5 Seconds Of Summer – Jet Black Heart (22 mei 2016)
Wat ik zelf wel jammer vind aan concerten in een grote zaal als de Ziggo Dome, is dat wanneer je wat verder weg staat je eigenlijk het hele concert volgt via het scherm en je dus maar een klein deel ziet van wat er op het podium gebeurd. Dit is bijna net zo zonde als het hele concert volgen via het scherm van je telefoon/camera. Daarom ben ik zelf dus ook een grote fan van kleine zaaltjes zoals de Melkweg en Paradiso. Ook vond ik het jammer dat de jongens van de band er zelf weinig aan deden om er een echte show van te maken. Ze stonden vrijwel de hele tijd in dezelfde opstelling. Gelukkig was er door de gevarieerde beelden op de schermen en de lichtshow toch meer dan genoeg te zien. Verder kan ik iedereen aanraden om (goede) oordopjes mee te nemen naar een concert, vooral wanneer de zaal vol zit met gillende tienermeisjes šŸ˜‰
Al met al heb ik een geweldige avond gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *